• GEEN VERKOOP
  • AAN PARTICULIEREN
Geen producten gevonden...
Togu


Togu ABS Zitbal

De Togu Zitbal ABS is een speciale bal gemaakt om werkend op te zitten. De Togu ABS Zitbal heeft een dikkere mantel dan een normale ABS bal en dit zorgt ervoor dat de verticale beweging oftewel het doorzakken minder is. Hierdoor is de Togu Zitbal uiterst

€21,50 Excl. btw

Merk:
Togu
Aantal:
+ -
In winkelwagen
  • GEEN VERKOOP
  • AAN PARTICULIEREN

Details

De Togu Zitbal ABS is een speciale bal gemaakt om werkend op te zitten. De Togu Zitbal heeft een dikkere mantel dan een normale fitnessbal en dit zorgt ervoor dat de verticale beweging oftewel het doorzakken minder is. Hierdoor is de Togu Zitbal wel uiterst geschikt om op te zitten.

Toepassing van de Togu Zitbal ABS

Je kunt niet voor langere tijd op een gewone bal zitten. De vering van een gewone bal is te "stuiterig" je positie is te instabiel en je krijgt problemen met je rug. De vering van de speciale TOGU-zitbal is duidelijk steviger en de reactie trager waardoor het mogelijk is om voor langere tijd te werken achter een bureau of werktafel. Een goede zitbal is niet rond, dat kan ook niet, door de trage mantel neemt hij de vorm van een ei aan, dat is normaal en hoort ook zo. Voor een optimale zit moet de hoek romp/benen ongeveer 100 graden zijn met de voeten plat op de grond. Uw werkpositie is licht voorover richting uw bureau, dit is een zogenaamde dynamische werkpositie. Als u de bal een tijd niet zou belasten wordt hij weer rond maar in gebruik wordt hij eivormig, draai de bal regelmatig om slijtage op een punt te vermijden. Het is handig om de Togu Zitbal ABS te gebruiken in combinatie met een in hoogte verstelbare tafel.

Hoe werkt de Togu Zitbal ABS

Het wordt geadviseerd om de Togu Zitbal ABS regelmatig te gebruiken omdat dit bij uitstek de ideale training is voor je onderrug. De lichte natuurlijke vibratie tijdens het ademhalen zorgt ervoor dat het lichaam een constante feedback ter correctie krijgt voor een optimale houdingspositie. De houding van het lichaam gaat een natuurlijke positie aannemen en met name de lordose krijgt weer zijn oorspronkelijke holling. De gebruiker is veel minder bevattelijk voor lage rugproblemen omdat dit gebied door het dynamisch zitten enorm versterkt wordt. Ook in het staan bemerkt men dat de houding van het lichaam beter en stabieler is, de rug kan langer belast worden zonder klachten. Het gebruik van een balschaal wordt sterk aanbevolen. (balschaal niet inbegrepen) De zitballen zijn uitgevoerd met het ABS veiligheidsysteem. De aangegeven maat is de maximale maat.

Specificaties TOGU Zitbal ABS

Kleur Blauw, rood en zilver
Doorsnede 56 cm ᴓ tot maximaal 75 cm ᴓ
Maximale belasting 120 Kg

 

Welke maat van de TOGU zitbal heeft u nodig

Let op: indien uw lichaamslengte net op de grens zit, dan adviseren wij u om de grotere maat te bestellen.
 

Lichaamslengte        Aanbevolen maat            
tot 155 cm 45 cm
van 155-167 cm 55 cm
van 165-178 cm 65 cm
boven 178 cm 75 cm

Reviews (0)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen

Uitgebreid Assortiment

...en kunt u het product niet vinden? Dan helpen onze adviseurs u graag verder!

Gratis deskundig advies

Neem contact op met één van onze adviseurs. Bel 03/297 66 45

Online winkelen

Makkelijk en duidelijk. Veelal binnen 1-3 werkdagen geleverd.