• GEEN VERKOOP
  • AAN PARTICULIEREN
Geen producten gevonden...
Medical Flossing


Medical Flossing band

De enige echte originele Flossing banden met een uitstekende werking en grip.

€14,29 Excl. btw

Merk:
Medical Flossing
Artikelnummer:
0903004802
  • GEEN VERKOOP
  • AAN PARTICULIEREN

Details

De Medical Flossing banden zijn enigszins vergelijkbaar met de latex oefenbanden waar weerstandsoefeningen mee gedaan kunnen worden. Alleen deze band is stugger en heeft een veel betere grip op elkaar, waardoor de Flossing band veel beter blijft zitten tijdens het medical flossen. De band bevat geen lijmlaag en is herbruikbaar.

Wat is FLOSSING?

FLOSSING is een intervalmethode die gebaseerd is op compressie en bedoeld is om gewrichten te mobiliseren en zo een volledige bewegingsuitslag te herwinnen. Met Medical flossing start je de interventie vanaf de eerste hoog actuele fase wat een gunstige invloed heeft op de herstelduur. . De patient kan sneller de training hervatten, versnelde regeneratie en activering van de spieren, een verbeterde gewrichtsmechanica en een positief effect bij bindweefselverklevingen en het tegengaan hiervan.

Veronderstelde werkings-mechanismen:
Verbeterde resorptie van weefselvocht (afnemen van de zwelling), Stimulatie van de mechanoreceptoren (vermindering van het pijngevoel, tijdens de beweging wordt een grotere bewegingsradius verdragen), Invloed op het bindweefsel (vochtuitwisseling, loskomen van verklevingen), Distractiekracht (flexion gapping) aan het gewricht (verbeterde beweeglijkheid), Na bloedstuwing intensieve nieuwe toevoer naar het gewricht/weefsel dat voorheen onvoldoende werd voorzien.

Om onder compressie complexere bewegingen actief of passief te kunnen uitvoeren, is een geschikt materiaal nodig. De Originele Medical Flossing banden maakt meer beweeglijkheid mogelijk, zonder dat het tijdens de oefening loskomt. Hierbij wordt de Medical Flossing Band rondom het te behandelen gewricht gewikkeld. Over het algemeen met 50% rekking en overlappend. Tijdens de compressie wordt de structuur gemobiliseerd en passief, geassisteerd en actief bewogen. Daarop volgt een interval zonder band. De juiste toepassingsduur van beide intervallen van elk ca. 1-3 minuten hangt af van de staat van het weefsel. De therapeut bepaalt het aantal herhalingen op basis van de fysiologische omstandigheden.

Om complicaties en mogelijke blessures te vermijden moet de flossingtechniek worden aangeleerd. De methode mag in principe alleen worden toegepast door professionele gebruikers met kennis van pathologie, anatomie en fysiologie. Ook moet men rekening houden met de bijbehorende contra-indicaties.


Kijk ook op de website medical-flossing.de

Reviews (0)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen

Uitgebreid Assortiment

...en kunt u het product niet vinden? Dan helpen onze adviseurs u graag verder!

Gratis deskundig advies

Neem contact op met één van onze adviseurs. Bel 03/297 66 45

Online winkelen

Makkelijk en duidelijk. Veelal binnen 1-3 werkdagen geleverd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »