• GEEN VERKOOP
  • AAN PARTICULIEREN
Geen producten gevonden...

Kinesisten houden het been stijf

  • Geplaatst op
  • Door Team Disporta
  • 0

Soms wordt het een mens wat te veel. En dus schreef kinesist Geert Vuylsteke uit Haaltert in eigen naam -en ook wat die van andere kinesisten- de het ‘gebrek aan respect’ door de politiek voor zijn beroepsgroep van zich af.

Een akkoord tussen de regering en kinesisten (en dokters) geraakt niet ondertekend. Daardoor zouden kinesisten voor de patiënt duurder kunnen worden, omdat de terugbetaling niet mee stijgt bij het hogere tarief dat sommigen al aanrekenen. Minister De Block vindt dat ze daar geen schuld aan heeft en vraagt de kine’s om geen hogere betalingen te vragen.

“Het gaat mij om de aandacht en het respect voor wat we doen”, zegt Geert Vuylsteke. De licentiaat neemt het niet dat er, voor het vierde jaar op rij, geen indexering van de barema’s is voorzien, en de betaling per behandeling van 22,26 euro veel lager ligt dan in het buitenland.

“Eindelijk een politieker recht uit het werkveld, dacht ik”, schrijft hij in een open brief aan minister Maggie De Block. “Wat ben ik toch naïef geweest te denken dat jij anders was. Dokters, kinesitherapeuten en andere paramedici worden door jou afgeschilderd als geldwolven. We kozen deze job, net omdat we voor anderen willen zorgen. Na universitaire studies mag je dan toch wel een normaal loon verwachten? Is 22,26 euro bruto/half uur voor jou voldoende om rond te komen, als zelfstandige? Hebben wij daarvoor 5 jaar gestudeerd?”

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uitgebreid Assortiment

...en kunt u het product niet vinden? Dan helpen onze adviseurs u graag verder!

Gratis deskundig advies

Neem contact op met één van onze adviseurs. Bel 03/297 66 45

Online winkelen

Makkelijk en duidelijk. Veelal binnen 1-3 werkdagen geleverd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »