• GEEN VERKOOP
  • AAN PARTICULIEREN
Geen producten gevonden...

Huisartsen, kinesisten en psychologen mogen niet meer op eiland werken

  • Geplaatst op
  • Door Team Disporta
  • 0

Huisartsen, kinesisten en psychologen mogen niet meer op eiland werken

Kinesisten willen loon naar werken

Als een chronische aandoening u treft, zal u in de toekomst een ‘zorgteam’ aan uw zijde krijgen. Dat wil Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) bereiken met zijn hervorming van de eerstelijnszorg.

De tijd dat een huisarts, tandarts, kinesist, thuisverpleger, psycholoog... patiënten elk op zich behandelt, los van elkaar, is voorbij. Dat vindt toch minister Jo Vandeurzen. In de toekomst zullen al die ‘eerstelijnszorgverstrekkers’ structureel moeten samenwerken. Krijgt u bijvoorbeeld een chronische aandoening, of hebt u voor een lange tijd speciale zorg nodig, dan zal een ‘zorgteam’ in actie treden.

Vergrijzing

De hervorming is volgens Vandeurzen nodig, omdat in de toekomst steeds meer mensen een chronische ziekte krijgen. Dat komt omdat we langer leven, onze samenleving vergrijst en doorbraken in de medische wetenschap ervoor zorgen dat ziektes steeds beter worden behandeld.

De bedoeling is dat u als patiënt ook meer inspraak krijgt in uw ‘zorgplan’. ‘De zorgverlener, de persoon met een zorgnood en zijn mantelzorger worden volwaardige partners in de zorg’, zegt Vandeurzen.

Ziekenfondsen doen weer mee

De gemeenten krijgen een belangrijke taak in de nieuwe eerstelijnszorg. Mensen met een probleem moeten bij een nieuw lokaal onthaalpunt om hulp kunnen vragen. Achter dat onthaal gaat een samenwerking schuil van de CAW’s (centra voor algemeen welzijnswerk), de OCMW’s en de diensten maatschappelijk werk van de ziekenfondsen.

Opvallend is dat Vandeurzen een rol ziet voor de ziekenfondsen. Het is nochtans geen geheim dat coalitiepartners N-VA en Open VLD weinig voelen voor het middenveld. Ook voor de nieuwe ‘Vlaamse sociale zekerheid’ kreeg Vandeurzen gedaan dat de mutualiteiten de uitkeringen uitbetalen, en hulp geven bij vragen van cliënten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uitgebreid Assortiment

...en kunt u het product niet vinden? Dan helpen onze adviseurs u graag verder!

Gratis deskundig advies

Neem contact op met één van onze adviseurs. Bel 03/297 66 45

Online winkelen

Makkelijk en duidelijk. Veelal binnen 1-3 werkdagen geleverd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »