• GEEN VERKOOP
  • AAN PARTICULIEREN
Geen producten gevonden...

Eindelijk uitgeklaard: tien minuten bewegen per week heeft al een positief effect op onze gezondheid

  • Geplaatst op
  • Door Team Disporta
  • 0
Eindelijk uitgeklaard: tien minuten bewegen per week heeft al een positief effect op onze gezondheid

Alle doemverhalen over te weinig beweging ten spijt, nieuw onderzoek heeft aangetoond dat 10 minuten bewegen per week al verschil maakt in de kans op overlijden. En het hoeft niet eens intensief bewegen te zijn, wandelen, dansen of tuinieren werkt ook, zo toont de studie, gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine, aan. Het risico op overlijden zou zo met 18 procent verminderen.

Let wel: genoeg beweging blijft belangrijk in de strijd tegen hart- en vaatziektes, kanker, dementie en overgewicht. Maar ook kleine beetjes helpen, heeft het onderzoek van drie universiteiten (de Chinese Shandong universiteit en de Amerikaanse universiteiten van Texas en Minnesota) nu aangetoond. Je dagelijkse beweging, zoals de trap nemen in plaats van de lift of fietsen in plaats van autorijden, maakt dus echt verschil.

De onderzoekers bestudeerden de gegevens van 88.000 Amerikanen tussen 40 en 85 jaar over de periode 1997-2008. Uit deze data blijkt dat zelfs lichte fysieke activiteit, zoals wandelen, dansen of tuinieren, het risico op overlijden doet dalen. 

Logischerwijs zijn de gezondheidsvoordelen groter voor wie langer dan 10 minuten per week beweegt. Tweeënhalf tot vijf uur beweging doet de kans op overlijden afnemen met 31 procent. Met 25 uur bewegen per week wordt het risico bijna gehalveerd, met een daling van 46 procent. Opvallend is dat nog méér beweging geen aantoonbaar positief effect heeft.

Meer is niet beter

25 uur bewegen per week. Zelfs als je je dagelijkse beweging erbij telt, is het moeilijk om aan die hoeveelheid te komen, zeker als je een zittende job hebt. Dat beseffen ook de onderzoekers maar al te goed. Daarom adviseren ze korter, maar intensiever te bewegen. 

“Intensieve fysieke activiteit heeft meer gezondheidsvoordelen dan matige beweging, en is bovendien een pak efficiënter qua tijd”, concluderen ze.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uitgebreid Assortiment

...en kunt u het product niet vinden? Dan helpen onze adviseurs u graag verder!

Gratis deskundig advies

Neem contact op met één van onze adviseurs. Bel 03/297 66 45

Online winkelen

Makkelijk en duidelijk. Veelal binnen 1-3 werkdagen geleverd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »